De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Solidariteitsdag met sociale bewegingen in de Filippijnen, Guatemala en Colombia
Sociale bewegingen, Colombia, Filippijnen -

Solidariteitsdag met sociale bewegingen in de Filippijnen, Guatemala en Colombia

woensdag 27 oktober 2010 16:14
Spread the love

Stop the Killings!

Start: 11/12/2010 – 15:00

End: 11/12/2010 – 21:00

In 2009 zijn wereldwijd 101 vakbondsmensen om het leven gebracht. Dat staat te lezen in het meest recente rapport van ITUC. Het zijn er ruim dertig procent meer dan in 2008. Bijna de helft van de moorden vond plaats in Colombia. Het blijkt nog maar eens het gevaarlijkste land ter wereld voor zij die opkomen voor de rechten van werknemers. Guatemala en Honduras vervolledigen de top drie. Ook de Filippijnen ontbreken niet in dit wrede klassement.

Het aantal leden van sociale organisaties die het slachtoffer worden van moordaanslagen gaat de laatste jaren nog steeds in stijgende lijn. Het gaat niet alleen om vakbondsmensen, maar ook om mensenrechtenactivisten, verantwoordelijken van boeren-en vrouwenorganisaties, advocaten en journalisten. De morele verontwaardiging hierover is groot, maar zelden of nooit worden maatregelen genomen die een einde maken aan de straffeloosheid. Slechts een fractie van de daders wordt geïdentificeerd en voor het gerecht gebracht.

Op zaterdag 11 december organiseert het actieplatform Stop the Killings een solidariteitsdag met de sociale beweging in Colombia, Guatemala en de Filippijnen. 2010 was een jaar van verkiezingen. De nieuw verkozen overheden moeten meteen hun verantwoordelijkheid opnemen en de rechten garanderen van zij die ijveren voor meer rechtvaardigheid.

Doe mee met de symbolische actie aan het Brussels Centraal Station! 101 activisten gaan symbolisch tegen de grond, in een aanklacht tegen het geweld. Schrijf je in op info@stopthekillings.be en ontvang de naam van een vermoorde collega uit het Zuiden, die jij er zal vertegenwoordigen.

Aansluitend op de actie zijn er workshops, debatten, film en muziek in de gebouwen van ACV Brussel. (Pletinckxstraat 19, 1000 Brussel)

Voor meer informatie over Stop the Killings! en de solidariteitsdag op 11 december surf naar de campagnepagina van intal of de website www.stopthekillings.be
 

flyer Stop the Killings

Bron : Intal / Arlac / Wimdc / Vero

Luc Schrijvers is lid van Intal.

take down
the paywall
steun ons nu!