De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Solidariteitreis Filippijnen- zomer 2011′
Filippijnen, Zomer 2011, Solidariteitsreis -

Solidariteitreis Filippijnen- zomer 2011′

donderdag 18 november 2010 18:11
Spread the love

Op zoek naar een engagement rond de Filippijnen? In de zomer van 2011 organiseert intal een solidariteitsreis naar de Filippijnen. Gedurende 3 weken duiken we het dagelijkse leven van de Filipino’s in, en ontmoeten we verschillende afdelingen van de volksbeweging.

Voorstelling reis

Hoe ziet zo’n reis eruit? We komen aan in Manilla, waar we kennismaken met onze gastorganisatie. Dan trekken we voor een tiental dagen naar het platteland, waar we bij families in boeren- en vissersgemeenschappen verblijven. Terug in Manilla bezoeken we een sloppenwijk, gaan we langs bij een vakbond, de vrouwenbeweging en andere sectoren van de Filippijnse maatschappij. Een ervaring om niet te missen dus! De plaatsen zijn beperkt… dus niet twijfelen!

Achteraf bekijken we hoe we onze ervaringen kunnen gebruiken voor een solidariteitscampagne met intal in België.
 

 

Bron : wimdc

Luc Schrijvers is lid van Intal.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!