De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Europese schuldencrisis komt deze week in kritieke fase
Economie, Europa, Financiële markten, Europese schuldencrisis -

Europese schuldencrisis komt deze week in kritieke fase

maandag 6 september 2010 10:33
Spread the love

De Europese schuldencrisis komt deze week in een kritieke fase nu de vakantie voorbij is en verschillende regeringen opnieuw de kapitaalmarkten zullen aanspreken om geld te lenen om hun wankelende economieën overeind te houden.

Analisten houden er rekening mee dat een aantal landen niet de sommen zullen kunnen ophalen die ze nodig hebben. Verschillenden landen uit de eurozone moeten deze maand dubbel zoveel geld ophalen als in augustus. In totaal gaat het over 80 miljard euro, vergeleken met 43 miljard euro vorige maand. Zo moet Spanje 7 miljard euro ophalen, het dubbele van de 3,5 miljard die in augustus werd verzameld.

Vooral Spanje, Portugal en Ierland, zullen nauwlettend in het oog worden gehouden, omdat de financiële markten twijfels behouden over de gezondheid van hun economieën en hun banken. Griekenland is voorlopig geen zorg meer omdat dit land dankzij een garantie van het IMF en de EU de volgende twee jaar geld zal kunnen ophalen tegen vastgelegde voorwaarden.

Bron : Financial Times / Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!