De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Betoging tegen het Budgetair Pact aan het Waals Parlement
Europa, EU, Begroting, LEF, Begrotingsbeleid, Budgettair pact -

Betoging tegen het Budgetair Pact aan het Waals Parlement

zondag 2 juni 2013 21:15
Spread the love

Niettegenstaande de korte voorbereidingstijd en de regen manifesteerden een paar honderd actievoerders vorige woensdag aan het Waals Parlement om te protesteren tegen het Budgetair Pact.

Tot de actie was opgeroepen door de FGTB Wallone, maar er waren ook enkele tientallen militanten van de CNE (franstalige tegenhanger van de LBC) en kleine delegaties van de “Fédération des Etudiants Francophones”, van de PTB (franstalige PVDA),  Mouvement de Gauche, VEGA, Constituante en Front des Résitance (excuses als wij iemand vergeten).

LEF verdeelde een pamflet met de inhoud die wij aan de Parlementsleden gestuurd hadden en de schriftelijke antwoorden die wij gekregen hadden.

Een delegatie van de FGTB Wallenne, CNE en FEF werd in het Parlement langdurig ontvangen door woordvoerder van de verschillende partijen.

Thierry Bodson, Secretaris Generaal bracht verslag uit van het gesprek. De partijen bleven bij hun voornemen om het verdrag goed te keuren (n.v.d.r. alleen Bernard Westphael, van de éénmansfractie Mouvement de Gauche heeft aangekondigd tegen te stemmen. Hij had eerder voorgesteld een volksraadpleging te organiseren, maar een stemming over het voorstel werd geweigerd).

Het enige lichtpuntje dat Bodson zag, is de toezegging dat over Budgetair Pact hoorzittingen zullen georganiseerd worden. In het beste geval zou dit ertoe kunnen leiden dat het voorstel over het zomerreces getild wordt, en wie weet dat er van uitstel afstel zou komen.

In ieder geval, gaat de actie verder. Wij vernemen uit goede bron dat er door de vakbonden op 24 juni nationaal zou betoogd worden tegen het budgetair pact. Wij houden u op de hoogte !

Via onderstaande link krijgt u een sfeerbeeld van deze geslaagde actie.
https://picasaweb.google.com/101161532789719614865/20130530Namen#5883816433613666322

take down
the paywall
steun ons nu!