De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Verslag actie tegen armoede en sociaal onrecht
Armoede, LEF, Internationale dag van strijd tegen de armoede -

Verslag actie tegen armoede en sociaal onrecht

zondag 27 oktober 2013 20:46
Spread the love

Op donderdag 17 oktober kreeg de internationale dag van strijd tegen de armoede in Namen een originele en strijdbare invulling. Een paar honderd militanten van het Waals Netwerk tegen de Armoede en van het Réseau pour la Justice Fiscale stapten door de Naamse straten, gehuld in de klassieke spokenpakken. Ze hielden halt bij een reeks overheids- en financiële instellingen waar hun beleid aangeklaagd werd aan de hand van schitterend straattheater, gevolgd door toespraakjes.

Achtergronden van de actie

Wij verwijzen hiervoor naar het artikel JOURNEE MONDIALE DE LUTTE CONTRE LA PAUVRETE, le 17 octobre à Namur

Mars tegen de Armoede

De eerste halte was de FOREM (equivalent van VDAB) waar de jacht op werklozen gehekeld werd. Aan diverse financiële instellingen beeldden de acteurs de aanbidding van het gouden kalf uitgebeeld en de speculatie. Het beleid van justitie (invoeren van remgeld voor Pro Deo rechtsbijstand) werd aangeklaagd aan het gerechtsgebouw.

Via volgende link kunt u een reeks foto’s van deze geslaagde actie bekijken:
https://picasaweb.google.com/101161532789719614865/20131017NamurPauvrete

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!