De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Armoede neemt toe
Armoede, België, Arbeidsmarkt, Europa, Europese Commissie, Rapport, Sociale situatie -

Armoede neemt toe

maandag 2 januari 2012 20:33
Spread the love

De kans dat een Belg in de armoede sukkelt bedraagt 20,8 procent. Voor alleenstaande ouders is dat zelfs 35 procent. Dat blijkt uit het jongste rapport van de Europese Commissie over de arbeidsmarkt en de sociale situatie in Europa.

Van de Europese bevolking riskeren 114 miljoen mensen in de armoede te verzeilen. Dat is zo’n 23 procent. Van de totale Belgische bevolking leeft 14,6 procent in armoede. Dat cijfer, dat al jaren stabiel blijft, ligt onder het Europees gemiddelde van 16,4 procent.

Maar binnen die groep stijgt de armoede zelf wel. 12,6 procent van de Belgische bevolking leeft in een werkloos gezin, een stijging met 10 procent, en daarmee scoort ons land beduidend slechter dan het Europees gemiddelde van 9,9 procent. Vooral ouderen en mensen met een handicap zijn kwetsbaar.

Bron : http://www.demorgen.be

take down
the paywall
steun ons nu!