De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

ABVV-metaal Brugge en Oostende verwerpen voorstel IPA
ABVV, IPA 2011-2012 -

ABVV-metaal Brugge en Oostende verwerpen voorstel IPA

dinsdag 1 februari 2011 13:00
Spread the love

Maandag werden in de regio’s Oostende en Brugge informatievergaderingen gehouden rond het ontwerpakkoord voor een nieuw IPA. De lang verwachte invulling van het statuut arbeiders – bedienden bleek de grote struikelblok.

Op recente congressen hadden we reeds de weg naar een eenheidsstatuut uitgetekend en we vonden daar uitermate weinig van terug in het ontwerp. Ook de magere invulling van de rubriek ‘koopkracht’ en de mist rond een toekomstige indexaanpassing bleken negatieve elementen in de beoordeling.

Militanten stelden onder meer, voor wat arbeiders-bedienden betreft, dat het in 2011 ondenkbaar is dat er nog dergelijke vormen van discriminatie in stand worden gehouden.

In Oostende stemden de aanwezige vakbondsleden in de vooravond met overweldigende meerderheid het ontwerp weg. In Brugge was de uitslag zelfs unaniem en “voor de volle 100 procent van mening dat dit IPA niet door de beugel kan”

ABVV-Metaal Brugge-Oostende (BOM)

take down
the paywall
steun ons nu!