De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Tweede editie Café Rouge een succes
ABVV, Comac (PVDA-jongeren), Jongsocialisten Brugge -

Tweede editie Café Rouge een succes

maandag 7 november 2011 19:45
Spread the love

Op 5 november organiseerden de Brugse Jongsocialisten voor de tweede maal een Café Rouge in Café De Hollandse Vismijn. De vier socialistische partijen sp.a, Rood!, LSP en PVDA gingen er samen met een afgevaardigde van het ABVV in debat over een mogelijke vermogenstaks, wat er moet gebeuren met Europa en de werking van de vakbonden in het algemeen.

“Op de linkerflank gaat men maar al te vaak uit van de punten die ons verdelen,” legt Brecht Vermeire, ondervoorzitter van de Brugse Jongsocialisten uit. “Vanavond is het duidelijk gebleken dat we nog steeds veel gemeenschappelijk hebben.” Over een vermogenstaks was iedereen het volmondig eens: die moet er komen, een gemeenschappelijk punt over een eengemaakte vakbond kwam er niet. Merkwaardig was dat Erik De Bruyn (Rood!) en Alain Petit (sp.a) het op vele punten wel eens raakten.

Niet enkel de grote namen kwamen in actie, in de jongerenronde nam voorzitter van de Jongsocialisten Sanne Doms het op tegen de Actief Linkse Studenten en de COMAC. In de jongerenronde werd er niet gezwicht voor eventuele druk van de partijen zelf, stakingsrecht moet volgens allen absoluut blijven en het hoger onderwijs mag men niet overlaten aan de markt. De hele avond lokte een zestigtal geïnteresseerden.

take down
the paywall
steun ons nu!