Reportage, Nieuws, Cultuur, Pukkelpop, Neil Young, The xx, Filter, Jason molina -

Luisterpost: Filter #6

Pukkelpop is wakker geschoten en pakt meteen uit met Neil Young, the xx en 70 andere bands. Daarnaast sprokkels van het net, gratis & goed, concertaankondigingen en de vroegtijdige dood van Jason Molina.

donderdag 21 maart 2013 10:14
Spread the love

Aangekondigd

Record Store Day (20/4) staat in de Gentse Vooruit weer voor gratis caféconcerten. Meer dan 15 Belgische artiesten treden op en signeren platen in het Vooruit café (van 11u-20u). Eerste namen zijn Dans Dans, Douglas Firs, Few Bits, Jan Swerts, Maya’s Moving Castle en The Rhythm Junks. Bij de exclusieve releases wordt vinyl van Triggerfinger, dEUS en Douglas Firs aangekondigd.

Les Nuits van de Botanique hadden blijkbaar nog plaats voor een paar namen, daaronder zelfs één van onze favorieten British Sea Power! Ook nieuw: Bernard Lemmens, Marie-Pierre Arthur, Peter Kernel, Roscoe, Superpoze, Swann, The Fouck Brothers, Yan Wagner en Young Rival.

Cactus Festival (12, 13 en 14 juli) voegt drie nieuwe namen aan de lijst toe: Beach House, Balthazar  en The Tallest Man On Earth. Mooi.

Pukkelpop (donderdag 15 tot zaterdag 17 augustus) komt binnen met tientallen namen. Daaronder Neil Young & Crazy Horse, The xx, Eminem, Alabama Shakes, Slayer, The Prodigy, Franz Ferdinand, Unknown Mortal Orchestra, Fun., Midlake, Bat For Lashes… Hier zijn ze allemaal, later meer.

Donderdag

Eminem, Nine Inch Nails, Allah-Las, Villagers, Baauer, Fall Out Boy, Slayer, Deftones, Mac Miller, TNGHT, Imagine Dragons, Solange, The Parov Stelar Band, Quicksand, Fucked Up, Danny Brown, Wilkinson, The Menzingers en Hawk Eyes.

Vrijdag

Neil Young & Crazy Horse, The Prodigy, Boys Noize, Mount Kimbie, Unknown Mortal Orchestra, Skunk Anansie, Fun., Local Natives, Girls in Hawaii, Poliça, SBTRKT, Zeds Dead, Daughter, Proxy, As I Lay Dying, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, TC, Maya Jane Coles, Frank Turner & The Sleeping Souls, Architects, Matt Corby, Chvrches, We Came As Romans, Duke Dumont, Toddla T Sound, XXYYXX, Chuck Ragan, Hazard, SKATERS, Cloud Boat en Lord Huron.

Zaterdag

The xx, Franz Ferdinand, The Knife, Triggerfinger, Midlake, Alabama Shakes, Bat For Lashes, Foals, Opeth, Lamb Of God, Julio Bashmore, Friction, Kodaline, Foreign Beggars, Ben Pearce, Cult of Luna, Redlight, Your Demise, While She Sleeps, Bosnian Rainbows, S O H N, Pokey LaFarge en The Family Rain.

Combiticket €165. Dagticket €83. De officiële voorverkoop start woensdag 27 maart 2013 om 14.00u. Er is een speciale presale voorzien voor festivalgangers die online een ticket kochten voor de editie van 2011. Zij kunnen via een gepersonaliseerde link twee dagen eerder hun ticket kopen. Deze speciale presale start maandag 25 maart om 08.00u en loopt af op dinsdag 26 maart 2013 om 23.59u.

(Op het) net

Dropkick Murphy’s vierden St Patrick’s Day en toen was er ineens een toeschouwer die dacht een nazigroet uit te brengen… Dat bekwam hem slecht, hier een kort idee van wat er gebeurde tijdens de show.

Deze week heeft Ozark Henry de eerste single van zijn nieuwe album ‘Stay Gold’ gepremiered. ‘I’m Your Sacrifice’. De single valt op door de bijdrage van zangeres/actrice Amaryllis Uitterlinden (dochter van Ilse Uitterlinden). De videoclip bekijk je hier.

Girls In Hawaii is terug. Op Record Store Day (20 april) brengen ze een 10″ vinyl uit met nieuwe nummers. In mei spelen ze hun eerste concert op het Great Escape Festival in Brighton. Hun comeback op de Belgische podia is gereserveerd voor Pukkelpop waar ze op 16 augustus een exclusieve zomershow spelen, net voor de release van hun derde album dat in september uitkomt.

Een groot verlies voor de muziek is de dood van Jason Molina (39), bekend van bands als Songs: Ohia en Magnolia Electric Co. Molina was de maker van fraaie, fragiele songs die hij met een gepassioneerde elektrische begeleiding bracht. De man gold als een gelijke aan Will Oldham en wist heel wat (gebroken) harten te beroeren. Wie onder de indruk wil komen, moet hier maar naar zijn volledige cataloog luisteren, deze wordt voor een beperkte tijd gestreamd. Het was al jaren bekend dat hij aan een alcoholverslaving leed. We zullen hem hard missen.

Deze week bij de platenboer

Alex Calder – Time

Crime & The City Solution – American Twilight

Daughter – If You Leave

Depeche Mode – Delta Machine

Depthford Goth – Life After Defo

Klaus Dinger +Japandorf – Japandorf

James Ferraro – Cold Mixtape

Julian Lynch – Lines

Lil Wayne – I Am Not a Human Being II

Jonas Munk , Searching For Bill (Original Motion Picture Soundtrack)

Gamma Ray – Master of Confusion

The StrokesComedown Machine

Bent Van Looy – Round The Bend

WavvesAfraid of Heights

Wire – Change Becomes Us

Thalia Zedek – Via

Kort Dag

Nu vrijdag speelt I Am Kloot in de Brusselse Botanique, goede vrienden van Elbow, dus fijn volk. Efterklang komt naar de Kreun in Kortrijk op 23 maart. Het beste uit het Noorden in het Westen van ons land. Zaterdag spelen ook Aroma di Amore in Het Depot in Leuven en Cristina Branco in De Warande in Turnhout.

Gratis & Goed

Meteen al een goede om weg te geven: De fantastische versie van Dinosaur Jr. van ‘Entertainment’ van Phoenix. Het nummer staat gelabeld als een remix, maar J. Mascis & C° hebben het gewoon volledig opnieuw gespeeld. Beter dan het origineel.

Eindigen doen we met een Bowiecover door John Vanderslice, een van de resultaten van de kickstartercampagne voor zijn nieuwe plaat.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!