Actie voor een oplossing voor de 23 sans-papiers in hongerstaking
Dossier:vluchtelingen -

Actie voor een oplossing voor de 23 sans-papiers in hongerstaking

Voor de derde week op rij voerde het studentencollectief voor de sans-papiers op de VUB actie voor het kantoor van staatssecretaris voor asiel en migratie Maggie De Block. Het collectief eist dat er een oplossing komt voor de 23 mensen zonder papieren die al sinds 14 januari in hongerstaking zijn. Het kabinet van De Block herhaalde echter nogmaals dat zij niets zullen doen.

vrijdag 6 april 2012 11:36
Spread the love

Een delegatie van studenten en vertegenwoordigers van de hongerstakers werd ontvangen door de adjunt-kabinetschef en woordvoerdster van staatssecretaris De Block. De staatssecretaris zelf, die wel regelmatig in contact is met VUB-rector Paul De Knop, weigert nog steeds direct contact op te nemen met het collectief en de hongerstakers.

De delegatie van het collectief herhaalde dat de staatssecretaris wel degelijk de discretionaire bevoegdheid heeft om regularisaties door te voeren. “Na 83 dagen hongerstaking zijn er hoe dan ook veel slachtoffers, zelfs als er nog geen doden zijn gevallen. De fysische en vooral de psychologische schade van de hongerstakers is niet in te schatten. Laat de grote politieke discussies, die nog jaren zullen aanslepen, dan ook voorlopig achterwege en los deze humanitaire kwestie op”, voegde Daniël Alliet daar nog aan toe.

Zo een 100 studenten en sympathisanten steunden de delegatie tijdens de onderhandelingen, voor de deur van het kantoor van De Block. Deze onderhandelingen mislukten echter opnieuw. De staatssecretaris blijft volhouden dat zij geen mandaat heeft om regularisaties door te voeren en er momenteel geen enkele kans op toegevingen is.

Omar, een van de woordvoerders van de hongerstakers, reageerde nog dat de 23 sans-papiers de hongerstaking zo snel mogelijk willen stoppen, maar niet zonder oplossing. Na 83 dagen hongerstaking, zien zij geen weg terug.

take down
the paywall
steun ons nu!