Nieuws, Samenleving, België, Dossier:vluchtelingen -

Fotoverslag: “Zonder papieren, geen rechten: wij willen LEVEN!”

Een 100-tal studenten en andere betogers verzamelden donderdagnamiddag voor het kantoor van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block.

vrijdag 6 april 2012 12:13
Spread the love

Enkele betogers gingen naar binnen voor een gesprek met het kabinet van de staatssecretaris. Ze willen een oplossing vinden voor de 23 mensen zonder papieren die in hongerstaking zijn in de gebouwen van de VUB.

Ze bespraken de uitzichtloze situatie van de mensen zonder papieren in België en de humanitaire noodsituatie van de 23 jongeren die al 83 dagen in hongerstaking zijn.

De Staatssecretaris heeft de  bevoegdheid om de mensen een verblijfs- en werkvergunning van minstens een jaar toe te kennen, maar weigert een oplossing voor de situatie. Daarom zetten de sans-papiers hun hongerstaking verder.

Buiten vond ook een straattheater plaats over het Europese beleid tegen vluchtelingen of “Fort Europa”.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!