Het hele Westen staat voor de rechtbank voor wat in Gaza gebeurt".
Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

“Het laffe Westen is verantwoordelijk voor alles wat in Gaza gebeurt”

Weer veel tegendraads kijkvoer dit weekend. Een Franse spoedarts spreekt na zijn werk in Gaza over de lafheid van het Westen. Waarom blijft het Westen de oorlogsmisdaden van Israël goedkeuren? De ambassade van Mexico in Ecuador wordt bestormd en het westen kijkt passief - goedkeurend? - toe. En een les economie over de échte redenen waarom de VS boos is op concurrent China, die zo onbeschaamd is zelfstandig actief te zijn op de vrije wereldmarkt.

vrijdag 12 april 2024 10:09
Spread the love

 

Screenshot France Info

Het heeft meer dan 30.000 doden gekost in zes maand, de meest moorddadige aanval op een ongewapend volk sinds de genocide in Rwanda 30 jaar geleden, voor de mainstream media hun discours over Gaza een klein beetje beginnen aan te passen. France Info liet urgentie-arts Pascal André toe 10 minuten het woord te voeren zonder onderbreking over zijn medische hulpverlening in Gaza . Zijn oordeel: “Het laffe Westen is verantwoordelijk voor wat in Gaza gebeurt”.

 

 

De zender Al Jazeera (‘het schiereiland’) is de eenzame uitzondering in de mainstream die vanaf de eerste dag kritische – échte – journalistiek brengt over wat in Gaza gebeurt sinds 7 oktober. De zender betaalde daarvoor een zware tol met de moord op tientallen medewerkers, de meesten Palestijnse free-lancers en enkele contractuelen. In deze documentaire bekijkt de zender hoe Israël het internationaal recht schendt en waarom het Westen, in het bijzonder de VS, dat blijft goedpraten.

 

Mexico stapt naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag tegen Ecuador, voor het schenden van zijn ambassade en de kidnapping van Jorge Glas, voormalig vicepresident van Ecuador onder Rafael Correa. Een massieve inbreuk op het Verdrag van Wenen over Diplomatieke Onschendbaarheid passeert volledig onder de westerse mediaradar. De Mexicaanse president Lopez Obrador is vooral verontwaardigd over de weigering van de VS om die inbreuk te veroordelen.

 

 

Indiaas-Canadese econome Radhika Desai en VS-econoom Michael Hudson overlopen om de twee weken uitgebreid de economische gebeurtenissen in de wereld tijdens hij Geopolitical Economy Hour. In deze episode bespreken zij de redenen waarom de VS een economische oorlog voeren tegen China – de échte redenen, niet de ideologische argumenten die de mainstream media ongenuanceerd reproduceren.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!