Een doodgewoon rijhuis in Brussel dat nu volhangt met spandoeken en pamfletten. Binnenin een zestal kamers met in elke kamer drie tot zes mannen.
Reportage, Nieuws, België, Dossier:vluchtelingen -

Fotoreportage van de hongerstakers aan de VUB

23 mannen. De meesten zijn tussen 20 en 30 jaar oud. Overlevend op mierzoete thee of koffie en zout water. Hopend op een toekomst. Jamal, één van de hongerstakers, naaide zijn mond dicht en overleeft enkel nog op water. Hoe lang nog?

dinsdag 27 maart 2012 16:09
Spread the love

Al 72 dagen zijn 23 sans-papiers in hongerstaking in een verlaten gebouw aan de VUB. Vóór het gebouw passeren dagelijks honderden studenten op weg van hun kot naar de lessen. En ook duizenden auto’s die op de Triomflaan de eerste meters richting Brusselse Ring rijden. Voor al deze mensen gaat het leven voort.

Niet voor de hongerstakers. Hun leven is al maanden stilgevallen. Hun leven durven ze niet langer een leven te noemen. Vandaar ook dat ze in hongerstaking zijn. Ze willen ons laten zien dat ze bestaan, dat ze leven.

Foto’s: Karen Nachtergaele
Tekst: Bleri Lleshi en Karen Nachtergaele

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!