Actie in parlement voor oplossing voor mensen-zonder-papieren
Nieuws, Samenleving, België, Illegaliteit, Brussel, Mensen-zonder-papieren, Dossier:vluchtelingen -

Actie in parlement voor oplossing voor mensen-zonder-papieren

Donderdagmiddag trokken enkele studenten naar de plenaire zitting van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Toen staatssecretaris De Block het woord nam, verstoorden ze even de sessie om aandacht te vestigen op de situatie van de sans-papiers in de VUB en aan te dringen op een oplossing. Er werd onder meer geroepen: "69 dagen hongerstaking, wij eisen een oplossing!" en "Geen mens is illegaal!"

donderdag 22 maart 2012 19:55
Spread the love

Woensdag overhandigde een delegatie van het studentencollectief een petitie met 1.225 handtekeningen aan het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Maggie De Block (Open VLD). De vraag om een werkvergunning C en een verblijfsvergunning van minstens een jaar, werd echter opnieuw afgewezen.

Bovendien werd de actie geïntimideerd door 42 administratieve arrestaties. Ondertussen zijn de mensen-zonder-papieren reeds 69 dagen in hongerstaking.

Daarop trokken enkele studenten donderdagmiddag naar de plenaire zitting van de Kamer. Ze verstoorden even de sessie om aandacht te vestigen op de situatie van de sans-papiers in de VUB en aan te dringen op een oplossing. Er werd onder meer geroepen: “69 dagen hongerstaking, wij eisen een oplossing!” en “Geen mens is illegaal!”.

Het studentencollectief steunt de eisen van de sans-papiers voor een werkvergunning C en een verblijfsvergunning van minstens  één jaar. Het kan volgens de studenten niet dat mensen in België zonder basisrechten leven, als slaven worden uitgebuit op de arbeidsmarkt en worden bedreigd met opsluiting in een gesloten centrum en een gedwongen uitzetting.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!