Foto Herman Horsten via Flickr

 

Lokaal, Stampmedia, Gent, Festival, Gentse Feesten, Polé Polé, Boomtown, Radio Modern, Boombal -

Muziek en dans uit de goede oude tijd

Met volksdansen en retromuziek keren de Gentse Feesten terug naar de goede oude tijd. Tal van optredens en boombals zorgen voor zomerse ambiance.

vrijdag 23 juli 2010 16:31
Spread the love

Zo is er Polé Polé, het grote podium bij het Sint-Jacobs, Boomtown op de Kouter en tal van optredens voor jazzliefhebbers. Niet alleen van bekende artiesten, want bij ‘Jonge Wolven’ en ‘Alles kan’ ontdek je ook opkomend talent. Voor liefhebbers van de goede oude tijd is er Boombal en Radio Modern.

Vrolijke volksdansen

Boombal belooft toffe muziek, een goede sfeer en de kans om je helemaal te laten gaan in de vrolijke volksdansen. Elke avond is er een nieuwe muziekgroep, maar voor het grote Boombal van start gaat, wordt er telkens eerst een initiatie gegeven, zodat iedereen volop kan meedansen.

Op de laatste dag van de Gentse Feesten is er in de spiegeltent ‘Boombal Intiem’ voor gevorderde dansers, zodat zij zich volop kunnen uitleven en tonen wat echt volksdansen is.

De Boombals vinden plaats in het Baudelopark. De initiatie start elke avond om acht uur. Vanaf negen uur begint Boombal.

Radio Modern

Wie houdt van dans en muziek uit de jaren vijftig en zestig, kan altijd terecht bij Radio Modern. Zij houden retro-swingfeesten met livebands vol rock-’n-roll.

Er wordt Lindy Hop, swing en jive gedanst. Heb je die dansen nog niet onder de knie, dan kun je altijd de lessen volgen.

Elke avond om zeven uur begint een dj te draaien op het Emile Braunplein. Rond acht uur start de initiatie. Elke avond komt er een nieuwe dansstijl aan bod. Om negen uur begint het grote feest, dat doorgaat tot in de late uurtjes.

© 2010 – StampMedia/MIAT – Elisa Maebe & Ieme Pille

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!