Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Iraaks journalist geëxecuteerd door IS

Strijders van de Islamitische Staat (IS) hebben op 10 oktober 2014 Iraaks journalist Raad al Azzawi geëxecuteerd in het dorpje Samra, ten oosten van de stad Tikrit. Samen met hem werden zijn broer en twee andere personen afgemaakt.
zaterdag 11 oktober 2014

Raad al Azzawi was cameraman voor de lokale tv-zender Salaheddin TV. Hij werd volgens Reporters Without Borders op 7 september 2014 door IS gevangengenomen. IS verweet de zender dat ze een verwrongen beeld zou geven "van de strijd van de Iraaks soennietische gemeenschap".

De zender werd eind december 2013 al door IS aangevallen. Daarbij werden de chef van de nieuwsdienst, een copywriter, een producer, een nieuwslezer en de beheerder van het archief vermoord, evenals zeventien andere personen van wie niet bekend is of ze medewerkers van de zender waren of omwonenden.

IS heeft in Syrië en Irak de voorbije twee jaar reeds tientallen andere journalisten en hulpverleners omgebracht. Dat waren voor het merendeel Syrische en Iraakse burgers. De meeste aandacht ging naar de recente executies van twee Amerikaanse journalisten en twee Britse hulpverleners. IS dreigt verder de 26-jarige Peter Kassig, een Amerikaanse hulpverlener, te executeren.

Meer details over de executie van Raad al Azzawi zijn nog niet bekend.

ISIL publicly executes Iraqi journalist

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

Eén reactie

  • door Yvon Princen op maandag 27 oktober 2014

    Maar volgens de hoofdteneur van de meeste artikels in De Wereld Morgen is de taak van ons allen toezien en zwijgen en zagen over de schuld van de Verenigde Staten bij het onstaan van deze horde psychopaten. Of het simplistische een babbeltje gaan slaan met een horde psychopaten, minstens de SS waardig. Want eigenlijk zijn het in het diepste van hun hart goeie jongens hoor.

    Enige draad met toekomstperspectief is ver zoek.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties