De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Troïka eist ontslag van nog eens 100.000 Griekse ambtenaren’
Griekenland, EU, Imf, Eurozone, Faillissement, Schuldherschikking, Exit, Troïka -

‘Troïka eist ontslag van nog eens 100.000 Griekse ambtenaren’

maandag 19 september 2011 10:56
Spread the love

Griekenland moet tegen 2015 nog eens 100.000 ambtenaren ontslaan en zwaarder op pensioenen besparen dan eerder aangekondigd indien het aanspraak wil maken op een volgende schijf van 8 miljard noodhulp die moet worden goedgekeurd door de troika bestaande uit de EU, de ECB en het IMF. Dat schrijft een Griekse krant

. De Griekse premier Papandreou heeft een spoedvergadering ingelast en zei daarvoor een afspraak in de VS af. De troika zou vandaag besprekingen houden in Athene, maar het lijkt er nu op dat die afspraak niet doorgaat en zal vervangen worden door een teleconferentie.

Volgens analisten zijn de besparingen in Griekenland totnogtoe vooraal een zaak van veel woorden en weinig daden. Er zal de volgende dagen dan ook veel moeten gebeuren wil Griekenland het faillissement vermijden en het vertrouwen van de EU in het Griekse besparingsprogramma herwinnen. Volgens Griekse officials zal de staatskas ten laatste op 10 oktober leeg zijn en zal de staat zijn verplichtingen daarna niet langer kunnen nakomen.

http://translate.google.nl/translate?sl=el&tl=nl&js=n&prev=_t&hl=nl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.tovima.gr%2Ffinance%2Farticle%2F%3Faid%3D420323

Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!