De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Europa: 30 jaar werkloosheid is de oorzaak van de crisis
Europa, Werkloosheid -

Europa: 30 jaar werkloosheid is de oorzaak van de crisis

woensdag 26 oktober 2011 11:17
Spread the love

De Europese werkloosheid ligt gemiddeld op 9,5%, blijkt uit cijfers van het statistiekbureau Eurostat. De hoge werkloosheid is de oorzaak van de crisis, schrijft de linkse politicus Pierre Larrouturou (Europe-Ecologie) in Le Monde (betaalde toegang):

‘De indignados hebben gelijk: dit is geen crisis, het is bedrog!… De echte wortels van de crisis liggen in dertig jaar werkloosheid en onzekerheid. De lonen zijn gedaald vanwege de massale werkloosheid. En door die werkloosheid, de mini-jobs en de lage lonen maken onze economieën steeds meer schulden. Werkloosheid is geen gevolg van de crisis; het is een van de grootste oorzaken ervan. Om onze afhankelijkheid van die schulden te verminderen moeten we de markten reguleren en de hoogste inkomens belasten, maar bovenal moeten we de werkloosheid aanpakken. Enkel door mensen een echte job te geven en de mogelijkheid om hun salaris te onderhandelen zullen we een duurzaam antwoord op de crisis formuleren.’

http://www.express.be/business/nl/economy/de-crisis-is-gebaseerd-op-bedrog/152829.htm

Bron : Express.be

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!