De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Caermersklooster opnieuw gekraakt. Bron: De Pandemisten.
De Pandemisten

Caermersklooster opnieuw gekraakt

Een groep pandemisten heeft sinds zondag 19 december opnieuw het Caermersklooster bezet. Ze protesteren hiermee opnieuw tegen de uitverkoop van het Caermersklooster.

dinsdag 21 december 2021 12:10
Spread the love

 

“Wij wilen dat het pand in publieke handen blijft en dat er een stop komt op de groeiende verkoop van gemeengoed in onze stad”, zeggen ze. Ook eisen ze dat er een tijdelijke sociale invulling met woonmogelijkheid komt, totdat het een definitieve bestemming krijgt.

Verder hekelen ze het asociale woonbeleid en de chronische leegstand in Gent en eisen ze een plafonnering van de huurprijzen, huisvestingsmogelijkheid voor elke dakloze en een stopzetting van het antikraakbeleid. “Eerdere breed gedragen acties in de Bernadettewijk, Het Blauwhuis en Het Caermersklooster werden genegeerd door het stadsbestuur. Daarom vonden we het nodig om opnieuw onze democratische stem te laten horen tegen de golf van privatiseringen van publiek goed, alleen deze keer nog luider”, zegt een van de krakers.

“Het kan niet dat de bevoegdheidskaart blijft doorgespeeld worden naar WoninGent, terwijl dat bedrijf voor 99% in handen is van de stad”, stelt nog een kraker. De actie vind plaats in teken van het publiek stadsdebat over de toekomst van het pand, dat gepland is op 22 december. Zo willen de bezetters op hun manier bijdragen aan het participatieproces, waarvoor de eigenaars één jaar tijd geven.

“Het is schandalig dat zoveel mensen vlak voor de winter ontruimd worden. Het oorspronkelijke plan was om het stadsdebat hier in het Caermersklooster te laten doorgaan. We nodigen iedereen uit om dat alsnog hier te komen doen”, zo luidt het voorstel van de krakers.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!