De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Bonjour Congo’
Tijdingen -

‘Bonjour Congo’

vrijdag 6 mei 2011 18:55
Spread the love

‘Bonjour Congo’ op donderdag 19 mei –  19.30 uur, in de tent op de weide aan voet IJzertoren Diksmuide. Deelnameprijs: 5 euro. Inschrijven vereist vóór 16 mei: 057 21 52 90 – murielle.lewille@acw.be

Congo-kenner en VRT-journalist Peter Verlinden is de centrale gast op de Congo-avond van Wereldsolidariteit. Met een uitvoerige inleiding over dit omstreden land, waarin hij terugblikt op vroeger, focust op vandaag en vooruitkijkt naar de toekomst, geeft Verlinden ook het startschot voor het nieuwe partnerschap van Wereldsolidariteit West-Vlaanderen met MOC Congo. De komende vijf jaar engageert de gehele christelijke arbeidersbeweging van West-Vlaanderen zich via Wereldsolidariteit hiervoor. De werking van MOC Congo – Le Mouvement Ouvrier Chrétien du Congo – kan vergeleken worden met die van het ACW in Vlaanderen.
Over het hoe van dit partnerschap komt Jan Franco, diensthoofd Noorddienst Wereldsolidariteit, kort getuigen. Hij vertelt over de specifieke Wereldsolidariteit-aanpak die zweert bij samenwerking met lokale partnerorganisaties en stelt die organisaties en hun mogelijkheden en moeilijkheden meteen even voor. Franco maakte in april overigens nog een contactreis naar Congo.
De getuigenissen worden geïllustreerd met prachtige foto’s en afgerond met live percussie en dans van Faso Music. Op deze Congo-avond word je overigens verwelkomd bij een Afrikaans aperitiefje en dito hapjes…

Het initiatief wordt gesteund door Ten Vrede: elke aanwezige krijgt een gratis toegangskaart voor het Ten Vrede-festival (20 en 21 mei, Diksmuide).
 

take down
the paywall
steun ons nu!