De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Zeewijding Oostende 3 juli 2011
Tijdingen, Zeewijding Oostende 2011 -

Zeewijding Oostende 3 juli 2011

maandag 18 juli 2011 19:19
Spread the love

Op zondag 3 juli 2011, de eerste zondag van juli, was er de traditionele Zeewijding in Oostende.

En toch niet zó traditioneel: in plaats van op het Zeeheldenplein, was het aan de start van de pier. En de mis was een ‘echte’ mis: met een zinnig evangelie, met een zinvolle preek. Dienstdoend deken E.H. Jozef Bekaert liet de mis leiden door visserijaalmoezenier Dirk Demaeght. En de zee (en de stad, en de aanwezigen) werd gewijd vanop de kop van de pier, waarna het zegenend bloemenkruis in zee werd gegooid…

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!