Verhalen van vluchtelingen: van Oekraïne naar België

Het is bijna vanzelfsprekend dat oorlogen slachtoffers eisen. We horen regelmatig over hoe het leven van onschuldige mensen wordt verwoest. Maar te midden van al die dodencijfers en de impact van de bombardementen gaat de individualiteit van deze mensen vaak verloren. Met deze reportage wil ik juist die individuele verhalen belichten. Wat deze mensen hebben meegemaakt, maakt de afstand tussen ons en de realiteit van oorlog kleiner. Ze delen dingen waar we ons mee kunnen identificeren, en het dwingt ons om na te denken over het feit dat we net zo goed in hun schoenen hadden kunnen staan.

woensdag 28 februari 2024 17:16
Spread the love

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!