Klein Kasteeltje gesloten door onveilige verkeerssituatie

Het Klein Kasteeltje, waar mensen op de vlucht aanschuiven om zich in ons land te laten registreren blijft vandaag gesloten. Gisterenavond beval Brussels burgemeester Phillipe Close dat de registraties voortaan niet meer via de zij-ingang moeten gebeuren, maar via de grote ingang aan de Negende Linielaan. Daarop heeft de politie de wachtende mensen uit de aanpalende straten verjaagd.

donderdag 18 augustus 2022 10:55
Spread the love

 

“De verkeerssituatie is daar onveilig”, laat Riet Dhont van Vriendschap Zonder Grenzen ons weten. “Er zijn dranghekkens geplaatst, maar daarachter is onvoldoende plaats voor alle vluchtelingen. Moeten ze misschien in het kanaal springen?”.

Door de onveilige situatie besliste het personeel van Fedasil om voorlopig niet te openen. Momenteel is er overleg gaande over hoe de situatie nu verder moet.

 

Lees ook: Opvangcrisis Klein Kasteeltje: “Wat België doet is illegaal over de hele lijn”

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!