Groot familie: zoveel verschillende verhalen en toch familie
Documentaire -

Groot familie: zoveel verschillende verhalen en toch familie

Een hartverwarmend portret van Groot Familie, een toneelproject van Open School Antwerpen, in regie van Stefan Perceval. Groot familie vertelt de verhalen van Monique uit Kalmthout tot Sami uit Bagdad.

donderdag 23 november 2017 11:46
Spread the love

In maart en april 2017 stonden 21 cursisten van Open School Antwerpen op de planken van Rataplan in Borgerhout. Na wekenlang repeteren onder de hoede van regisseur Stefan Perceval (HETGEVOLG) speelden ze de voorstelling Groot Familie voor 5 uitverkochte zalen.

Sinds januari kwam deze diverse groep acteurs met én zonder toneelervaring wekelijks samen. Allemaal met een verhaal en met een verleden, in België, China, Polen, Somalië, Syrië, Marokko, Irak of Afghanistan.

Groot Familie werd de zelfbedachte naam van hun toneelstuk, dat bestaat uit stukjes
leven, herinneringen, dromen en wensen. De titel reflecteert de grote vriendschap voor elkaar die ontstond tijdens het repetitieproces. Regisseur Stefan Perceval deed alle puzzelstukjes in elkaar passen.

Dit ontroerende participatieproject toont de diversiteit van de cursisten die les volgen bij Open School Antwerpen, één van de 13 centra voor basiseducatie in Vlaanderen. Jaarlijks volgen er 10.000 laaggeletterde volwassenen lessen Nederlands (voor anderstaligen en Nederlandstaligen), wiskunde, algemene vorming en ICT in Antwerpen. Meer info: www.basiseducatie.be/antwerpen

take down
the paywall
steun ons nu!