Nieuws, Wereld, Samenleving, Politiek, Documentaire, DZMP, Luksuz Produkcija, Ljubljana, Film Campus - Eva Toure

Een korte impressie van Eva Toure in Ljubljana

Een korte impressie van Eva Toure in Ljubljana
maandag 19 augustus 2013 14:30

Eva Toure is een kind van de wereld. Ze woont momenteel in Brussel, maar heeft roots in Azië, Afrika en Europa. Hierdoor heeft ze in haar jonge leven al veel gereisd, maar nog nooit heeft ze zich bekeken gevoeld als in Ljublana, Slovenie. In deze korte compilatie probeert ze de kijker hetzelfde gevoel mee te geven als dat zij had in de straten van de hoofdstad van dit Oost-Europeese land.

Eva: ”Ik heb dit gemaakt om de kijker mijn perspectief mee te geven en te laten voelen hoe het is om continu aangestaard te worden en mensen die zonder reden foto’s van je nemen. Als iemand zich oncomfortabel voelt tijdens het kijken, dan komt zij/hij dichter bij de reden waarom ik dit gefilmd heb.”

DeWereldMorgen.be stuurde 5 jonge filmakers naar ‘Film Campus’, een workshop voor documentairefilms die plaatsvond in Ljubljana, Slovenië. Onder begeleiding van profesionele filmmakers realiseerden de deelnemers verschillende korte documentaires.

take down
the paywall
steun ons nu!