Naomi Klein en filmploeg, foto: Ed Kashi
Documentaire -

Verander nu, voor het klimaat alles verandert

In aanloop van de COP21, de klimaatop in Parijs, stelt DeWereldMorgen.be wekelijks een niet te missen documentaire voor over klimaat en milieu-activisten. De tweede in de reeks is 'This Changes Everything', een documentaire van de succesauteur en wereldberoemde activiste Naomi Klein.

woensdag 18 november 2015 15:29
Spread the love

In haar meest provocerende boek This Changes Everything pakt Naomi Klein de grootste dreiging aan die de mensheid ooit heeft gekend: de oorlog die het kapitalisme voert tegen het leven op aarde. De klimaatverandering gaat niet over koolstof maar over ons economisch systeem. Met verbazingwekkende verhalen, gedegen onderzoek en genadeloze analyses slaagt ze erin onze ogen te openen. Het is hoogtijd voor verandering.

De documentaire die Naomi Klein met regisseur en echtgenoot Avi Lewis op basis van het boek maakte is geen grote cinema maar portretteert mensen die ervoor zorgen dat er iets verandert. Activisten die vechten om hun land, hun water en hun familie te beschermen. “Dit gaat iedereen aan die water drinkt en lucht inademt”, zegt een jonge inheemse Canadese leider die zich verzet tegen teerzandwinning en de mondiale zucht naar olie. En dat is wat Klein wil vertellen: hun strijd is ook de onze. Het klimaat gaat ons allemaal aan.

 

 Bekijk hier haar speech over de klimaatdocumentaire

Naomi Klein is journaliste en de auteur van de wereldwijde bestseller The Shock Doctrine en No Logo.

De documentaire ‘This Changes Everything’ is in sommige landen te zien via iTunes en speelt op 2 december in Sphinx Cinema


take down
the paywall
steun ons nu!