ACV herdenkt jasmijnrevolutie met bezoek aan Tunis
Tunesië, Jasmijnerevolutie, President Ben Ali, ACV-CSC -

ACV herdenkt jasmijnrevolutie met bezoek aan Tunis

maandag 25 maart 2013 07:34
Spread the love

De Jasmijnrevolutie is de benaming voor de protesten van de Tunesische bevolking tegen de hoge (jeugd)werkloosheid, de corruptie, de censuur, de hoge voedselprijzen en de politiek van president Ben Ali, volgend op de zelfverbranding van Mohammed Bouazizi op 17 december 2010. De revolutie is vernoemd naar de jasmijn, die beschouwd wordt als de nationale bloem van Tunesië.

Op 14 januari 2011 ontbond Ben Ali de regering en kondigde hij de noodtoestand af. Daarop nam het protest nog toe, en Ben Ali verliet Tunesië en vluchtte naar Saoedi-Arabië. De ACV-delegatie bezocht gisteren onder een stralende zon de plaatsen waar in de hoofdstad Tunis de hevigste protesten plaats vonden.

Sinds zondagavond regent het in de Tunesische hoofstad waar dinsdag het wereld sociaal forum start.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!