Het verhaal van een vakbondsmilitant in Tunesië
Arabische revolutie, UGTT, CGTT, PayPal, Transcom Worldwide -

Het verhaal van een vakbondsmilitant in Tunesië

zondag 24 maart 2013 16:57
Spread the love

Makni Amine, 26 is hij, hij spreek Arabisch, Frans, Italiaans, Engels en Spaans. Hij werkt voor Transcom Worldwide, een callcenter in Tunesië dat onder andere het online betaalsysteem PayPal als klant heeft. Zijn wereld veranderde op 13 en 14 januari 2011, de Arabische revolutie.

Na de revolutie kan hij militeren voor zijn favoriete vakbond CGTT. “Vóór de arabische revolutie was bijna iedereen op het werk lid van de vakbond UGTT dat onder één hoedje samenwerkte met de werkgever. Na de revolutie stapten veel gesyndiceerden over naar het progressieve CGTT dat los van de overheid en de bazen wil werken. Bij Transcom Worldwide dat twee vestigingen heeft in Tunesië werken om en bij de 800 mensen, ongeveer de helft daarvan is bij CGTT aangesloten. Het lidgeld bedraagt ongeveer 10 euro per jaar. We strijden op het werk vooral voor loonsverhogingen en tussenkomst van de werkgever in woon-werkverkeer”, vertelt Amine.

Bekijk hier de foto van Makni Amine  

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!