Reportage, Nieuws, Afrika, Politiek, Sociaal protest, Tunesië, Sidi Bouzid, Arabische revolutie, Arabische lente, 17 december 2010, President Moncef Marzouki, Mustapha Ben Jaafar -

Sidi Bouzid twee jaar later: bitter verjaardagsfeest

SIDI BOUZID - De officiële viering van het begin van de Arabische Lente, maandag precies twee jaar geleden, werd in het Tunesische stadje Sidi Bouzid voortijdig afgebroken toen betogers stenen, planken en fruit begonnen te gooien naar president Moncef Marzouki en parlementsvoorzitter Mustapha Ben Jaafar.

woensdag 19 december 2012 00:55
Spread the love

De volksopstand in Tunesië begon op 17 december 2010. De revolte sloeg daarna over naar andere Arabische landen. In Egypte, Libië en Jemen kwamen autoritaire leiders ten val; in Syrië wordt nog steeds een bloedige burgeroorlog uitgevochten.

In Sidi Bouzid, maar ook elders in Tunesië, klagen veel inwoners dat de revolutie hun economisch gezien niets heeft opgeleverd. Integendeel zelfs. De situatie is nu vaak slechter dan  twee jaar geleden.

Dus verjaardagsfeesten in mineur met rellen als apotheose.

Bekijk een uitgebreider fotoverslag (200 beelden) over deze bittere vieringen via: 
http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157632281028472/show/

take down
the paywall
steun ons nu!