Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Sint-Andries, Jeugdherberg Pulcinella, Petanquebaan -

Beton bekroont het vernieuwde Bogaerdepleintje

ANTWERPEN - Op deze overzichtsfoto laat fotograaf John Moussiaux duidelijk zien hoe de architect van Jeugdherberg Pulcinella, Vincent Van Duysen, zijn strakke architecturale vormgeving heeft doorgetrokken naar het pleintje voor het jeugdhotel dat in feite een miniparkje was.

donderdag 21 juni 2012 15:15
Spread the love

Dat was alleszins toch zo tot Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) op zaterdag 28 april 2007 de eerste spadesteek voor de nieuwe jeugdherberg kwam steken. De werken zouden twee jaar in beslag nemen, maar werden herhaaldelijk uitgesteld, zodat het vijf jaar zou duren voor de omgeving dit stukje openbare ruimte eindelijk heeft teruggekregen. Dat is dus bijzonder goed nieuws voor de omwonenden en de wijk.

Petanquebaan

Maar niet iedereen is enthousiast over het resultaat. Je ziet op de foto dat de hagen en struiken van weleer, die het pleintje zijn typisch intiem karakter gaven, zijn verdwenen, zodat ondanks het aanplanten van enkele bomen, het geheel toch wel erg kil en onpersoonlijk oogt.

Zodoende wordt het Bogaerdepleintje of het Poesjenellenpleintje nu al door de buurt het Betonnen Pleintje genoemd. De nieuwe centraal opgestelde petanquebaan kan wel rekenen op sympathie. En de betonnen, seniorenonvriendelijke zitbanken, worden na een stoelendans tussen het district Antwerpen en de Stuurgroep Sint-Andries eerstdaags vervangen of van leuningen voorzien.

take down
the paywall
steun ons nu!