Kathleen Van Brempt (SP.A): “Louis Tobback culpabiliseert jongeren”
Verslag, Nieuws, Europa, Spanje, Louis Tobback, Kathleen Van Brempt -

Kathleen Van Brempt (SP.A): “Louis Tobback culpabiliseert jongeren”

“Ik ben het absoluut niet eens met wat Louis Tobback zegt over de Spaanse jongeren. Hij culpabiliseert die jongeren. Weet hij niet waartegen ze betogen? Zij betogen tegen dit Europa dat socialisten als Zapatero en Papandreou met de rug tegen de muur dwingt om hun eigen bevolking te verarmen”, zegt Europees parlementslid Kathleen Van Brempt (SP.A).

maandag 30 mei 2011 16:02
Spread the love

In een interview met Het Laatste Nieuws toonde SP.A-coryfee Louis Tobback zijn onbegrip voor de jongeren die hier in België (Shame) en in Spanje (op de pleinen) protesteren.

“Ik permitteer mij geen oordeel”, zo zei Tobback, “maar ik zag ze onlangs omschreven als verwend. Het is een generatie die het liefst betoogt van maandag tot vrijdag, want op zaterdag hebben ze alsnog een lastminutevlucht van Ryanair naar weet-ik-veel-waar geboekt.”

Volgens Tobback is het ook helemaal niet duidelijk wat die jongeren nu eigenlijk willen. Voor Kathleen Van Brempt is dat wel duidelijk. “Zij betogen voor werk, een toekomst, alles waar sociaal-democraten ook voor zijn. Zij betogen ook tegen dit Europa dat socialisten als Zapatero (de Spaanse premier, nvdr) en Papandreou (zijn Griekse collega, nvdr) met de rug tegen de muur dwingt om hun eigen bevolking te verarmen”, zei Van Brempt op een bijeenkomst van het ABVV over de sociaal-economische koers van de Europese Unie.

Ook Anne Demelenne, algemeen secretaris van het ABVV, schaart zich achter de jongeren. “Als syndicalist kunnen wij maar één ding doen en dat is die jongeren 100 procent steunen want zij strijden voor dezelfde dingen als wij”, aldus Demelenne.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!