Beste lezer of lezeres, we rekenen op uw fair share
Nieuws -

Beste lezer of lezeres, we rekenen op uw fair share

Na twee maanden zijn we zeker dat het ons lukt om u elke dag een heel eigen nieuwsaanbod te serveren. DeWereldMorgen.be is een groeiende nieuwssite met een snel uitbreidende community.

dinsdag 4 mei 2010 19:24
Spread the love

Om al onze ambities samen waar te maken, moeten we ook kunnen vertrouwen op uw financiële bijdrage. U rekent er terecht op dat we u informeren over wat er toe doet, kunnen wij dan rekenen op uw ‘fair share‘?

Een beetje trots zijn mag.
Wij zijn het enige medium in Vlaanderen waarin ACW-voorzitter Jan Renders over Jean-Luc Dehaene in een interview toegeeft “zich niet op zijn gemak te voelen bij de weg die hij aflegt”, het enige algemene medium waarin u iets verneemt over de klimaatconferentie van de volkeren in Bolivia, net zo voor de elders volledig doodgezwegen Dag van het Socialisme, het enige dat achter het fortuin van de rijkste man ter wereld gaat kijken.

Onze heel verschillende aanpak van de regeringscrisis – land zonder stuurlui – kon op veel waardering rekenen. Het debat n.a.v.het schandaal rond bisschop Vangheluwe verliep heel genuanceerd.

Regelmatig lukt het ons al om goed gefundeerde aandacht te geven aan positieve dynamieken, zoals aan de beweging om de Limburgers te laten participeren in hun windmolens met nieuw op te richten coöperaties. Het werd opgepikt door klassieke media.

Lokaal nieuws is er ook, heel wat uit Antwerpen, over het Gents bos dat er allesbehalve makkelijk komt. Dat hopen we, met uw medewerking, uit te breiden.

We blijven steeds talrijker vrijwillige bijdragen verwelkomen van burgerjournalisten, waaronder vele fotoreportages. Al meer dan 450 burgerjournalisten zijn met hun blogs terug te vinden op de community pagina’s. En veel van hun bijdragen halen ook onze nieuwspagina’s, of zelfs andere media zoals met onze berichtgeving over het geweld in Nigeria.

Opvallend is hoe gevuld onze diepere informatielaag ‘traag maar diep‘ wel is. Even naar beneden scrollen op de homepage en daar vindt u de jongste tien bijdragen. Net zo met de videoreportages.

Al meer dan 80.000 verschillende mensen vonden al eens de weg naar DeWereldMorgen.be. We werken hard om er zoveel mogelijk als trouwe lezers en lezeressen te winnen. Op Facebook schrijft u trouwens een succesverhaal. Daar telt DeWereldMorgen.be reeds meer dan 3.900 fans, na amper twee maanden. Niet slecht voor wie weet dat Canvas er bv. net 7.000 telt.

Ook het aantal steungevers groeit. We begrijpen dat dit iets trager verloopt. Toch zal het evenzeer moeten groeien. Want we weten allemaal dat DeWereldMorgen.be maken niet kan zonder geld. Om een sterk medium te worden, moeten we ook kunnen vertrouwen op uw bijdrage. Als u rekent op DeWereldMorgen.be om u steeds beter te informeren, kunnen wij dan rekenen op uw ‘fair share’ in de vorm van een maandelijkse storting? Word allemaal mee werkgever van een journalist, dat is de beste garantie om samen van DeWereldMorgen.be zo snel mogelijk de nieuwssite te maken die ons voor ogen staat.

Als u overtuigd bent van het belang van uw steun, stel dan niet uit maar klik hier om uw bijdrage te leveren.

Met vriendelijke groeten,
Han Soete / Dirk Barrez

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!