Leuven 23 maart: DeWereldMorgen.be komt naar je toe
Lokaal -

Leuven 23 maart: DeWereldMorgen.be komt naar je toe

Op dinsdag 23 maart om 20.00 uur komt DeWereldMorgen.be naar Leuven. Voor een voorstelling van de nieuwe nieuwssite en de oprichting van een lokale redactie Leuven. Plaats van afspraak is C.C. Oratoriënhof in Mechelsestraat 111, 3000 Leuven. Toegang gratis.

maandag 15 maart 2010 16:31
Spread the love

Belangrijke maatschappelijke thema’s, die vele bewegingen en organisaties na aan het hart liggen, krijgen onvoldoende aandacht. Het blijkt niet verstandig om voor degelijke massamedia te vertrouwen op privébedrijven die in de eerste plaats winst willen maken. We doen dat toch ook niet voor onderwijs of cultuur?

Op 1 maart start DeWereldMorgen.be, een onafhankelijk en autonoom medium op het internet. Het wordt een digitaal dagblad voor een sociale, ecologische en democratische samenleving en economie. Doel is een toegankelijk kwaliteitsmedium met een breed bereik, ons kompas voor de wereld. DeWereldMorgen.be brengt dagelijks berichtgeving en duiding over wat echt belangrijk is, over wat we echt wel moeten weten om goed geïnformeerde burgers in een democratie te zijn.

Op deze avond krijgt u een presentatie van de ambities en de werking van DeWereldMorgen.be. Veel aandacht ook voor het burgermedium dat het wil zijn, en voor de diverse manieren waarop mensen kunnen meewerken aan het nieuwe medium.

Ook Leuven-Centraal, de lokale alternatieve nieuwswebsite, nodigt mee uit voor deze avond. Met Leuven-Centraal en alle aanwezigen denken we na over de uitbouw van de lokale redactie van het nieuwe medium.

Organisatie: Masereelfonds Leuven i.s.m. GetBasic, Global Society, leuvencentraal.org en DeWereldMorgen.be

U kan ons laten weten of u komt via redactie@dewereldmorgen.be 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!