De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Libische rebellen roepen om hulp van … George Bush
Obama, VN, Irak, Venezuela, Hugo Chavez, Muammar Gaddafi, No-fly zone, Ex-president George Bush, Koeweit -

Libische rebellen roepen om hulp van … George Bush

vrijdag 4 maart 2011 20:19
Spread the love

Terwijl de Libische dictator Muammar Gaddafi gisteren verklaarde een onderhandelingsinitiatief van zijn vriend Hugo Chavez een kans te willen geven, willen de Libische rebellen van geen onderhandelingen weten.

Gewapend met raketten, anti-luchtafweergeschut en tanks riepen de rebellen de VN op om bombardementen te organiseren tegen de buitenlandse huurlingen die voor Gaddafi vechten. Ze vroegen om de invoering van een no-fly zone, een eis die eerder ook door de Libische ambassadeur bij de VN was gesteld, nadat die zich tegen Gaddafi had gekeerd.

Dat de rebellen geen hoge pet ophebben van de regering Obama moet blijken uit een oproep van Nasi Ali, een soldaat uit het Libische leger, die nu met de rebellen vecht tegen zijn vroegere baas.

‘Breng Bush! Voer een no-fly zone in envbombardeer de vliegtuigen, ‘ aldus deze rebel, in een duidelijke verwijzing naar wat president George Bush deed na de Iraakse inval in Koeweit in 1991. (FZ)

Bron : Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!