Podcast - Alles Wordt Beter

#26: Rechts drijft op angst. Het antwoord is zekerheid

De afbouw van publieke diensten, krapte op de woningmarkt, een onzekere energiemarkt en druk op de sociale zekerheid leidt tot toenemende ‘Existenzangst’ of ‘bestaansonzekerheid’, ook bij de lagere middenklasse. Topvrouw van de vakbond Miranda Ulens (ABVV) komt met een aantal krachtige oplossingen om de balans na de verkiezingen ten goede te kantelen: de afschaffing van de loonnormwet, de kortere werkweek, de vermogensbelasting en de uitbouw van basisdiensten.

vrijdag 19 april 2024 16:21
Spread the love

 

Met quotes van Ilse De Vooght van Femma (32-urenweek), econoom Paul De Grauwe (vermogensbelasting) en Dirk Holemans van Oikos (basisdiensten).

 

Inkijkje achter de schermen:

Vlnr.: Miranda Ulens, voorzitter vakbond ABVV en Tjhoi Ng Sauw, host Alles Wordt Beter

Miranda Ulens, voorzitter vakbond ABVV

Vlnr.: Tjhoi Ng Sauw, host Alles Wordt Beter en Miranda Ulens, voorzitter vakbond ABVV.

 

In aanloop naar de verkiezingen plaatst ‘Alles Wordt Beter’ vijf belangrijke thema’s hoog op de politieke agenda. Steeds met interessante stemmen die te weinig aan bod komen in het mediagewoel en met een focus op hoe het beter kan.

 

#verkiezingen #podcast #koopkracht #korterewerkweek #loonnormwet #alleswordtbeter

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!