Podcast -

Uitgelezen #01: Lucas Catherine over ‘De honderdjarige oorlog tegen Palestina’ van Rashid Khalidi

In deze podcast laten we een expert(e) met een boek worstelen. Inzet: is het een goed boek? We kiezen boeken die er toe doen, nù in het dagelijks gewoel, en om vooral achtergrond en diepgang bij een conflict te geven. In deze eerste aflevering spreekt host Ng Sauw Tjhoi auteur Lucas Catherine over het boek 'De honderdjarige oorlog tegen Palestina' van Rashid Khalidi. Essentieel om te doorgronden waar het in Gaza echt over gaat.

maandag 11 maart 2024 15:22
Spread the love

 

Lucas Catherine las De honderdjarige oorlog tegen Palestina van Palestijns-Amerikaans historicus Rashid Khalidi. Volgens hem is dat “een van de meest informatieve boeken over de kolonisatie van Palestina die er in jaren is verschenen, een van de weinige boeken dat teruggaat tot de ontstaansgeschiedenis van de apartheidskolonie Israël”. Een essentieel boek om te begrijpen wat er nu in Gaza gebeurt en als eerste gast in deze podcast Uitgelezen legt hij uit waarom.

 

Luister je liever via Spotify, dan kan dat hier.

Lucas Catherine heeft eerder ook een boekrecensie gepubliceerd over ‘De honderdjarige oorlog tegen Palestina’ van Rashid Khalidi bij DeWereldMorgen.be.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!