Podcast - Alles Wordt Beter

#23: Boer zkt. gesprek

Boeren voelen zich in een hoek gezet: met de vinger gewezen over hun impact op de natuur, financieel op het randje en steeds meer beperkt door allerlei regelgeving. Milieuorganisaties vragen dat boeren het anders aanpakken, maar er ligt nog steeds geen politiek masterplan op tafel om landbouw en natuur te verzoenen. Liggen boeren en klimaatbewuste burgers onvermijdelijk met elkaar op ramkoers? Of kunnen open gesprekken tussen hen een uitweg bieden uit het gepolariseerde voedseldebat?

donderdag 21 december 2023 14:48
Spread the love


Jelle Goossens van Rikolto vertelt aan Ng Sauw Tjhoi waarom een organisatie die strijdt voor eerlijke voedselproductie in het Zuiden nu gesprekken organiseert met Belgische boeren. Onze tweede gast, boerin en veeteeltjournaliste Justine Poppe van Groene Kring, brengt het perspectief van de gangbare boeren.

Ook in deze aflevering: Myriam Dumortier van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, Heleen De Smet van Bond Beter Leefmilieu en Els Verté van vzw Boeren op een Kruispunt.

Een kijkje achter de schermen:

Vlnr.: Host Ng Sauw Tjhoi in gesprek met Jelle Goossens van Rikolto en Justine Poppe, boerin en veeteeltjournaliste van Groene Kring.

Vlnr.: Jelle Goossens van Rikolto; Ruby Bernabeu, journaliste Podcast Alles Wordt Beter; Justine Poppe, boerin en veeteeltjournaliste van Groene Kring

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!