Podcast - Alles wordt Beter

#21: Extreemrechts Stoppen: alles begint bij luisteren?

De Denderstreek was een ietwat vergeten postindustriële strook tussen Brussel en Gent. Tot extreemrechts er in de lokale verkiezingen van 2018 monsterscores behaalde. Om de woede en het grote onbehagen in de regio aan te pakken, moeten we volgens Dominique Willaert, ex-straathoekwerker en cultuurmaker, beginnen met aandachtig te luisteren naar de inwoners. Hij trok vier maanden over marktpleinen, langs hondenclubs, cafés en bushaltes en bracht vele tientallen gesprekken samen in zijn jongste boek 'Niet alles, maar veel begint bij luisteren'. Wij stellen hem de vraag: hoe kan een zachte strategie als luisteren helpen in de strijd tegen extreemrechts?

donderdag 12 oktober 2023 09:56
Spread the love
Met bijdragen van Siggie Vertommen, onderzoekster aan de UGent en feministe, Ikrame Kastit, auteur en armoede-expert en Wouter Vande Winkel, gemeenteraadslid voor SAMEN in Ninove.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!