Podcast -

#26 De zorgrevolutie!

Niet het bruto binnenlands product, maar de levenskwaliteit moet het leidend principe zijn in onze gezondheidszorg. Dat is mooi maar intussen woedt een algemene systeemcrisis in de zorg: alarmerende cijfers over jongerenwelzijn, een schrijnend tekort van meer dan 25.000 zorgprofessionals, ademnood in de kinderopvang en een half miljoen Belgen langdurig ziek thuis.

vrijdag 16 februari 2024 16:32
Spread the love

 

Alles Wordt Beter sprak over probleem én oplossingen met Luc Van Gorp, voorzitter van CM Gezondheidsfonds en zelf verpleger van opleiding. Om uit de zorgcrisis te geraken pleit het gezondheidsfonds voluit voor een nieuw sociaal pact, waarin mens en planeet centraal staan.

Bijkomende inbreng van: Lies Michielsen (Burgerbeweging Crisiskabinet Kinderopvang), Johan Van Eeghem (BBTK), Marc Van Ranst (viroloog KU Leuven) en Teun Toebes (zorgvernieuwer, film Human Forever).

In aanloop naar de verkiezingen plaatst Alles Wordt Beter vijf belangrijke thema’s hoog op de politieke agenda. Steeds met interessante stemmen die te weinig aan bod komen in het mediagewoel en met een focus op wat beter kan.

 

 

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!