Podcast - Alles wordt beter

#17: Meer welzijn, minder groei

Ondanks alle IPCC-rapporten over de klimaatcrisis stevenen we tegen 2100 nog steeds af op een opwarming van de aarde van 3 graden Celsius. Volgens de degrowth-beweging kan het tij alleen maar gekeerd worden door een andere economisch model: een economie van het genoeg, ofwel degrowth.

vrijdag 26 mei 2023 13:22
Spread the love

 

Ng Sauw Tjhoi praat met Irma Emmery (doctoreert aan de Universiteit Gent met een kritische kijk op Circulaire Economie) en Jonas Van der Slycken over hoe ‘degrowth’ onze redding kan zijn. Met bijdragen van Dirk Holemans (Oikos), Caroline Van Peteghem (De Transformisten) en Nick Meynen (geograaf, conflictdeskundige en auteur).

Correctie: in de aflevering gaat het over vijf planetaire grenzen die overschreden zijn. Dat klopt niet. Het zijn er zes.

 

 

De podcast is ook te vinden op Spotify en Apple podcast. Gewoon even zoeken op “Alles Wordt Beter”.

De podcast “Alles Wordt Beter” is een unieke samenwerking van tien media (waaronder DeWereldMorgen.be) en denktanks, namelijk MO*, Apache, De Wereld Morgen, Lava Media, Oikos, Masereelfonds, Beweging.net, Sociaal.net, Sampol en Kif Kif. Andere stemmen, nieuwe verhalen, verrassende perspectieven. De podcast die zin geeft in de toekomst. Meer info: http://alleswordtbeter.be/

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!