Podcast - Alles Wordt Beter

#22: Brussel-Zuid: niet opkuisen maar oplossen!

Cijfers tonen aan dat steeds meer mensen op straat belanden. Deze zomer werden de dak- en thuislozen die verbleven rond treinstation Brussel-Zuid met veel vertoon door de politie ‘opgekuist’. Repressie lijkt even te helpen, maar verplaatst het probleem. Het is ontwrichtend voor wie het meemaakt en duur voor de samenleving. Wat is er aan de hand? En hoe kunnen we dak- en thuislozen wel op een duurzame manier helpen? Daarover spreekt Ng Sauw Tjhoi met Christa Matthys van Brussel Platform Armoede.

vrijdag 24 november 2023 18:00
Spread the love

 

Ook in deze aflevering:

Fotograaf David Nollet vertelt over de beelden de hij maakte van de rauwe en mooie kanten van Belgische stations voor zijn nieuwe fotoboek The Passenger. Hilde Geraets van Orbit vzw legt uit hoe ‘opvang met toekomstoriëntatie’ (project OPT+) oplossingen creëert voor mensen zonder wettig verblijf, binnen of buiten België.

Ng Sauw Tjhoi spreekt met Christa Matthys van Brussel Platform Armoede.

Foto uit het fotoboek The Passenger van fotograaf David Nollet.

 

Luisteren kan ook op Spotify

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!