De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Chavez wil nieuw kartel van 4 of 5 oliesupermachten…
Olie, Rusland, Venezuela, Hugo Chavez, Opec, Saoedi-arabie, Kartel, IAE -

Chavez wil nieuw kartel van 4 of 5 oliesupermachten…

vrijdag 7 oktober 2011 14:35
Spread the love

De Venezolaanse premier Hugo Chavez wil een kartel van vier of vijf oliesupermachten oprichten dat parallel opereert naast de Opec. Chavez zei dat ter gelegenheid van het bezoek van de Russische ministers van Energie Sergei Smatko en vice premier Igor Sechin aan Caracas. Volgens Chavez zijn zowel Rusland als Venezuela twee van ‘s werelds superproducenten en kan zo’n superkartel naast de Opec bestaan.

De Opec hoeft door de oprichting van zo’n superkartel geen schade te ondervinden, zei Chavez nog. De Opec is een organisatie met een geschiedenis, een profiel, een strategie en Venezuela heeft altijd en zal ook in de toekomst een belangrijke rol in Opec blijven spelen.

Volgens het Interanationale Energie Agentschap (IAE) produceert Venezuela gemiddeld 3 miljoen vaten per dag en is ‘s werelds op zeven na grootste olieproducent. In januari meldde het land nog dat zijn bewezen reserves met 300 miljard vaten nu groter zijn dan die van Saoedi-Arabië.

http://www.breitbart.com/article.php?id=CNG.d582ad27d24eac3e195c90f1d6b69e00.21&show_article=1

http://www.express.be/sectors/nl/energy/venezuela-heeft-grotere-oliereserves-dan-saoedi-arabie/138906.htm

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!