De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Gaddafi investeerde 50 miljoen euro in verkiezingscampagne Sarkozy’
Nicolas Sarkozy, Financiering, Muammar Gaddafi, Verkiezingscampagne -

‘Gaddafi investeerde 50 miljoen euro in verkiezingscampagne Sarkozy’

dinsdag 13 maart 2012 22:33
Spread the love

De Libische dictator Muammar Gaddafi, die in oktober met behulp van het Westen door Libische rebellen om het leven werd gebracht, heeft in 2007 de bagatel van 50 miljoen euro geïnvesteerd in de verkiezingscampagne van Nicolas Sarkozy. Dat schrijft het webmagazine Mediapart (betaalde toegang). Het magazine baseert zich op een document dat opdook in een dossier rond de Frans – Libanese wapenhandelaar Ziad Takidienne en dat zou moeten aantonen dat de modaliteiten voor zulke operatie in plaats waren.

Daarin staat te lezen: «MODALITES FIN CAMPAGNE NS REGLEES LORS DE LA VISITE LIBYE NS + BH 06.10.2005 PLUSIEURS ENTRETIENS PREALABLES ENTRE ZT ET SAIF AL ISLAM.»

NS zou staan voor Nicolas Sarkozy, BH voor toenmalig minister Brice Hortefeux en ZT voor Ziad Takidienne.

De entourage van Sarkozy ontkent de aantijgingen, iets wat ze ook al in maart van 2011 had gedaan toen Gaddafi’s zoon Saïd al-Islam had bevestigd dat zijn vader Sarkozy’s campagne had gefinancierd.

‘Die clown moet het geld onmiddellijk teruggeven aan het Libische volk. Wij hebben zijn campagne gefinancierd. We hebben alle bewijzen en bankdocumenten en zullen deze transfers snel openbaar maken,’ zei Saïf al-Islam Gaddafi toen.

http://www.mediapart.fr/journal/international/120312/presidentielle-2007-kadhafi-aurait-finance-sarkozy

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!