De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Waarom leiden Frankrijk en Groot-Brittannië de oorlog tegen Gaddafi?
Libië, Groot-Brittannië, Frankrijk, David Cameron, Nicolas Sarkozy, Burgeroorlog, Muammar Gaddafi -

Waarom leiden Frankrijk en Groot-Brittannië de oorlog tegen Gaddafi?

maandag 21 maart 2011 20:13
Spread the love

Waarom trekken Frankrijk en Groot-Brittannië ten oorlog tegen een klein en verlaten land als Libië, dat amper 6,5 miljoen inwoners telt en niet meer dan 2% van ‘s werelds bewezen aardoliereserves? Michael Elliot van Time magazine geeft alvast een paar redenen waarom dat niet het geval zou moeten zijn.

Neen, wat uiteindelijk in Libië gebeurt is noch voor Frankrijk, noch voor Groot-Brittannië van vitaal belang. Ook een mogelijke vluchtelingencrisis zou beide landen evenmin echt in de problemen brengen. Het aan terrorisme gelinkte verleden van Libië is te lang geleden om vandaag nog relevant te zijn en zulke militaire interventie houdt te veel risico’s in om enkel het nationale blazoen wat op te poetsen.

Maar waarom trokken David Cameron en Nicolas Sarkozy dan toch ten oorlog?

‘De echte reden is dat ook niets doen een beslissing is die gevolgen heeft’ , citeert Elliot de voormalige premier Tony Blair. Omdat Frankrijk, Groot-Brittannië en vele andere landen zich tegen Gaddafi keerden eens er bloed in de straten van Tripoli begon te vloeien, waren ze nu verplicht om tot de actie over te gaan.

‘Niets doen op een moment dat Gaddafi de Libische burgeroorlog leek te gaan winnen was op zich ook een beslissing geweest, die de zwakte had onderlijnd van de mensen die hem recent nog hadden gevraagd de macht af te staan.’

http://www.time.com/time/world/article/0,8599,2060412,00.html

Bron : Time Magazine / Express.be

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!