De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Britten sluiten hun grenzen als de euro valt’
Crisis, Grenzen, Groot-Brittannië, Eurozone, Euro, London, Deposito -

‘Britten sluiten hun grenzen als de euro valt’

vrijdag 30 december 2011 12:43
Spread the love

Mocht de euro instorten dan gaan de Britse grenzen dicht. Dat schrijft de tabloïd The Sun op basis van een noodplan van het Foreign Office. Het land wil zo vermijden dat massa’s Fransen, Duitsers, Belgen en Nederlanders alsnog proberen om massaal cash euro’s af te halen via Britse geldautomaten en zo het Britse bankensysteem te doen instorten.

Ook mensen die na de val van de euro geld op Britse banken willen storten zullen tegen een limiet aankijken. Het land wil voorkomen dat het Britse pond snel in waarde stijgt om zijn export te beschermen. Verwacht wordt dat in zo’n geval de banken in de eurozone een week dicht zullen gaan om faillissementen te voorkomen.

In hetzelfde noodplan wordt tevens rekening gehouden met een evacuatieplan voor Britse expats en toeristen, mochten Griekenland, Spanje of Portugal het begeven.

Eerder deze week kwam de eurozone opnieuw onder druk te staan toen de ECB bekendmaakte dat banken hun geld niet langer bij concurrerende banken willen stallen.  De dagdeposito’s bij de ECB waren begin deze week zelfs opgelopen tot 452 miljard euro, een absoluut record, dat bewijst dat het wantrouwen tussen de banken groot is.

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/politics/4023794/Britains-borders-close-if-euro-goes.html

http://www.express.be/business/nl/economy/bankensysteem-treedt-tijdperk-van-wantrouwen-binnen-euro-valt-als-een-mes/159148.htm

Bron : Express

take down
the paywall
steun ons nu!