De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Brazilië nu zesde economie van de wereld, vóór Groot-Brittannië
Economie, Groot-Brittannië, Groei, Brazilië -

Brazilië nu zesde economie van de wereld, vóór Groot-Brittannië

dinsdag 27 december 2011 17:48
Spread the love

Niet Groot-Brittannië, maar Brazilië is nu ‘s werelds op vijf na grootste economie. Dat blijkt uit de jaarlijkse World Economic League Table van het Londense Centre for Economics and Business Research (CEBR). Het rapport bevestigt ook de steile opmars van de Aziatische landen ten koste van de Europese landen.

Brazilië telt 200 miljoen inwoners, dat zijn er drie keer zo veel als Groot-Brittannië. De Braziliaanse economie groeide in 2010 met niet minder dan 7,5%, maar de Europese crisis en de economische terugval in het derde kwartaal hebben de regering nu genoopt de groeiverwachting voor 2012 naar beneden bij te stellen tot ‘slechts’ 3,5%.

Het CEBR voorspelt ook dat de economie van Groot-Brittannië tegen 2016 groter zou zijn dan die van Frankrijk – dat voorlopig nog op plaats vijf noteert – en dat ‘s werelds tiende economie, die van India, tegen 2020 naar de vijfde plaats zou opklimmen.

Nog volgens de CEBR blijven de VS ‘s werelds grootste economie, voor China, Japan en Duitsland.

 http://www.myfoxny.com/dpps/news/brazil-overtakes-britain-as-sixth-largest-economy-dpgonc-20111226-kh_16612198

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!