De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Frankrijk behoudt zijn AAA-status: een schrijnend gebrek aan objectiviteit van Fitch?
Italië, Frankrijk, Fitch, Kredietbeoordelaars, Kredietstatus, Downgrade -

Frankrijk behoudt zijn AAA-status: een schrijnend gebrek aan objectiviteit van Fitch?

donderdag 12 januari 2012 11:01
Spread the love

Kredietbeoordelaar Fitch kondigde eerder deze week aan dat een verdere verlaging van de Italiaanse kredietstatus meer dan waarschijnlijk was. Frankrijk daarentegen zou zijn triple A-kredietstatus mogen behouden. Een zoveelste voorbeeld van het schrijnende gebrek aan objectiviteit van deze kredietagentschappen, schrijft de Italiaanse zakenkrant Il Sole 24 Ore verontwaardigd:

‘De twijfels omtrent Frankrijks kredietwaardigheid deden al sinds begin december de ronde, maar lijken nu in rook te zijn opgegaan. Is het in dat verband niet opmerkelijk dat Fitch eigendom is van een Frans bedrijf (Fimalac)?  De enige manier om te vermijden dat deze kredietbeoordelaars nog meer schade gaan aanrichten is door ze niet langer als de officiële standaard te erkennen. Een kredietstatus is niets meer dan het oordeel van een privébedrijf dat daarna profiteert van de schaal van kredietwaardigheid dat het zelf heeft gecreëerd.’

Het Italiaanse parlementslid Margherita Boniver sprak van een daad van financiëel terrorisme die als een bedreiging moet worden gezien.

http://m.ibtimes.com/fitch-italy-france-credit-downgrade-279769.html

http://blogs.wsj.com/eurocrisis/2012/01/10/sound-fury-no-significance-in-italian-reaction-to-fitch/?KEYWORDS=Margherita+Boniver

Bron : Express.be

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!