De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Huurlingenleger Gaddafi telt dubbel zoveel manschappen als het eigen militaire apparaat
Noord-Afrika, Muammar Gaddafi, Huurlingenleger, George Joffe, Cambridge, You Tube -

Huurlingenleger Gaddafi telt dubbel zoveel manschappen als het eigen militaire apparaat

vrijdag 25 februari 2011 09:52
Spread the love

Yellow hat thugs attempt to start fires in Libya

http://www.youtube.com/watch?v=WeMQO4aPFl8&feature=player_embedded

Het door Muammar Gaddafi geïmporteerde huurlingenleger is dubbel zo groot als zijn eigen Libische leger. Dat schrijft de Zweedse krant Expressen.

Volgens ooggetuigen gaat het vooral om Oost-Europeanen en zwarte Afrikanen. George Joffe, een Libiëdeskundige aan de Universiteit van Cambridge, schat dat Gaddafis privé-leger zo’n 120 000 man sterk is, terwijl het Libische militaire apparaat amper 50 000 manschappen telt.
Het eigen leger is bovendien slecht uitgerust en werd gezien als een bedreiging voor het regime.

Verklaringen die worden ondersteund door het uitwijken naar Malta van 2 piloten van het Libische leger. Zij landden tijdens het weekeinde in de Maltese hoofdstad La Valleta, waar een van hen ondertussen politiek asiel aanvroeg. De piloten weigerden een opdracht uit te voeren waarbij de tweede stad van Libië, Benghazi, moest worden gebombardeerd. De vliegtuigen waren geladen met bommen.

Bron :

Express.be / Zweedse krant Expressen

take down
the paywall
steun ons nu!