De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Zimbabwe : Laatste toevluchtsoord voor Muammar Gaddafi ?
Zimbabwe, Muammar Gaddafi, Huurlingenleger, Dictator, Robert Mugabe -

Zimbabwe : Laatste toevluchtsoord voor Muammar Gaddafi ?

dinsdag 1 maart 2011 19:12
Spread the love

De Zimbabwaanse dictator Robert Mugabe is een van de laatste handlangers van de Libische leider Muammar Gaddafi. Volgens de Britse krant Sunday Times stuurde Mugabe vorige week nog troepen naar Libië in een gecharterd vliegtuig. Het ging om een mix van officieren op rust en troepen van de Vijfde Brigade, een notoire, in Noord-Korea getrainde groep, die naam maakte toen in de tachtiger jaren de revolte in Matabeland werd neergeslagen en 20.000 burgers werden gedood.

De Britse regering was klaarblijkelijk op de hoogte van de deal en denkt ook dat Zimbabwe weleens de eindbestemming kan worden van de steeds meer in het nauw gedreven Libische dictator.

Zimbabwe is weliswaar geen Sharm e-Sheikh, maar wel de plaats waar verschillende andere Afrikaanse misdadigers verwelkomd werden. Onder hen de vormalige Ethiopische leider Mengistu Mariam en de Rwandese legerofficier Protais Mpiranya, die de moord op toenmalig premier Agathe Uwilingiyimana zou hebben bevolen.
Beiden worden gezocht voor misdaden tegen de menselijkheid.

Bron : Express.be / Britse krant Sunday Times

take down
the paywall
steun ons nu!