De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Oliedollars stromen nog steeds rijkelijk naar Gaddafi’s bankrekeningen
Libië, China, Olie, Sancties, Indie, Muammar Gaddafi, Inkomsten, El Sider -

Oliedollars stromen nog steeds rijkelijk naar Gaddafi’s bankrekeningen

maandag 7 maart 2011 16:02
Spread the love

Omdat China en India -in tegenstelling tot een paar andere westerse regimes – gewoon olie in Libië blijven kopen, stromen de dollars nog steeds rijkelijk naar de bankrekeningen van Muammar Gaddafi. Geschat wordt dat de voorbije twee weken nog voor 770 miljoen dollar aan olie is verkocht, schrijft de Financial Times.

Dat is zeker minder dan in de hoogdagen van het dictatoriale regime, maar omdat Gaddafi nog steeds ‘s lands grootste olieterminal – die van Es Sider in het centrum van het land – controleert, schatten experts dat hij zich ook in de toekomst wekelijks van zo’n 200 miljoen dollar aan inkomsten kan blijven verzekeren.

De sancties van de Verenigde Naties, noch die van de EU, blokkeren de toegang tot de Libische centrale bank. De sancties van de VS zijn evenmin gericht tegen Libische bedrijven in het buitenland. (FZ)

Bron:

Financial Times / Express.be

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!